hits

Tina LaFon

1

Nye utfordringer.

  • 09.01.2018 kl.06:43
  • Kategori: Blogg

Goooood Tirsdags-Morgen 💗

Jeg håper du har hatt en fin-fin start på uken.
Jeg vet ikke hva det er med starten på uken, men jeg elsker den. Det kan jo selvfølgelig spille inn at Mandager er min Kontor-dag for uken. Ofte blir den brukt med nesa i papirer og musikk på ørene, men den inneholder alltid litt venninne-skravle-lunsj-shopping-tid. Det er få ting som gjør meg lykkligere enn det! 
Nå er vi allerede kommet til Tirsdag og jeg er snart på vei til Yin-Yoga på Pusterommet her i Mandal. Yoga er en annen ny og spennende del av mine ukentlige fritids-aktiviteter. Merkelig nok ligger det mye lengre ute av min komfort-sone en det dette innlegget skal handle om, nemlig klatring.
Kanskje kommer det et lite blogg-innlegg om Yoga i fremtiden?
Men dette innlegget skal, som lovet, handle om mitt nyeste prosjekt. Klatring.


Nye Utfordringer

I løpet av det siste året, med alle utfordringene kom også mye ny inspirasjon. Jeg bruker ofte ordtaket ¨It was the best of times, it was the worst of times¨ for dette føler jeg beskriver livet mitt ganske så godt. Livet mitt er fullt av kontraster der vondt og godt går hånd i hånd. 
Men en del av det gode er lysten og søken på nye utfordringer. Jeg har alltid vært veldig glad i trening og det å være aktiv, og det siste året har jeg utfordret meg selv med å prøve nye treningsformer.
Jeg liker tanken på variasjon og allsidighet i trening. Det å bruke kroppen dynamisk og til en aktivitet, ikke bare trene for å forbrenne kalorier.

Så denne gangen stod klatring for tur, det har stått på ¨Bucket-Listen¨ min en stund.
Men for å få lov til å bruke klatrevegger innendørs i Norge, så må man gjennom et innføring/sikrings-kurs først. Den eneste plassen jeg vet om som tilbyr dette i nærområdet mitt er Spicheren treningssenter i Kristiansand. Så Lørdag formiddag gikk turen dit.

Kurset jeg var på varte i Ca.3 timer da det var kun meg og en veldig hyggelig jente som het Valentina, som var der.
Den første timen gikk med til å lære litt om forskjellig type klatring og litt historie, samt forståelse for hvorfor sikkerhet og regulasjoner er så viktig i denne sporten.

Da jeg automatisk går inn i Nerd-modus hver gang jeg skal lære noe nytt, så var dette superspennende for meg. Hver gang jeg finner en ny hobby, aktivitet eller bare et tema, så vil jeg helst vite alt jeg kan om dette. Så jeg koste meg glugg i hjel med å lære om diverse festeteknikker og knuter.

 

Jeg skal glatt innrømme at jeg kan ha en tendens til å være over-entusiastisk over alle nye utfordringer, og kall det gjerne naivitet, men jeg blir veldig sjeldent nervøs.Så jeg ble litt overasket da jeg kjente nervene komme krypende. Merkelig nok ikke for hverken klatringen eller høyden, men det store ansvaret man faktisk har når man skal sikre andre som klatrer. Som instruktøren så fint sa, `Når du skal velge klatrepartner, så velg den som er best på sikring og ikke nødvendigvis den som er best på klatring`.

Da jeg som sagt er over-entusiastisk, og instruktøren skjønte dette, så fikk jeg lov å få et forsøk i den `Hardeste` veggen før vi avsluttet for dagen. Det skal jo sies at han valgte en av de lettere løypene i veggen, men jeg var fortsatt passe stolt da jeg klatret veggen til topps.


KlatringSå hva synes du? Er dette noe du kunne tenke deg å prøve? 
For de som synes det virker spennende så hiver jeg med litt fakta her på slutten. 
Jeg håper du får en deilig Tirsdag og at du kanskje ble inspirert til å gi deg selv en ny utfordring?

-Tina

Følg meg gjerne på SnapChat for daglige oppdateringer
 https://www.snapchat.com/add/tinas.no

Sikringskurs klatring:
Hvor?
Spicheren Treningssenter Kristiansand
Når?
Hver Tirsdag kveld og Lørdag formiddag 
Pris?
300Kr
Varighet?
3-4 timer
Hva oppnår du?
Du mottar kursbevis som du kan bruke til å klatre i de fleste innendørs klatrevegger, og du kan nå ha med egne barn i klatrevegg.
 

Legg igjen en kommentar

Ã?n kommentar

Ann Cathrin

09.01.2018 kl.21:32

Så gøy å lese. Godt jobba!

Skriv en ny kommentar